Vse od leta 1997 je naše poslanstvo ukvarjanje z vodo in veseli smo, da lahko prek naše inovativne tehnologije, svetu ponudimo kakovostno in zdravo vodo. Naš razvoj temelji na vsakodnevnem testiranju vode iz različnih delov sveta. Leta 2013 smo začeli razvijati kinetično tehnologijo, ki je s svojimi rezultati potrdila, da smo na pravi poti. V letu 2017 je bila tehnologija, ki smo jo poimenovali kot kinetična tehnologija, prepoznana v več specializiranih laboratorijih in inštitutih iz cele Evrope kot strateško pomembna za ves svet. Kinetična tehnologija je že prisotna v več državah na različnih celinah.

Tehnologija KINETIC REACTOR je zaradi številnih različnih aplikacij razdeljena na dva segmenta: domači in profesionalni. KINETIC REACTOR Group je sodelovanje izkušenih strokovnjakov na področju čiščenja, razvoja in trženja vode. Zelo smo veseli, da kakovostno znanje in prizadevanja za človeštvo ne poznajo meja. Jasno dokazuje skupina KINETIC REACTOR, ki sodeluje s strokovnjaki z vsega sveta. Naša vizija je ohraniti vodne vire, ponuditi strokovno znanje in obdelavo voda, ki ne proizvajajo tujih izdelkov in nevarnih pretočnih snovi za dolgoročno ohranjanje narave. Skupino KINETIC REACTOR sestavljata dve podjetji JinP doo (domače območje) in Innte doo (poklicno področje). Sodelovanje podjetij omogoča pomoč pri razvoju, testiranju, distribuciji in trženju.

Inovacije so del njihovega življenja

Brata Jeremić sta aktivna na področju obdelave vode že 25 let, njihovo prizadevanje in izboljšave pri čiščenju pitne vode jim je prineslo veliko novih odkritji. Do sedaj imata 17 prijavljenih patentov kot nekaj svetovnih tako tudi nacionalnih prijav. Najbolj odmeven patent oziroma odkritje je kinetična energija, kjer so lahko izumili, da voda v pretočnem stanju hitro menja agregatno stanje iz tekočega v plinasto in to na temp. od 1 °C do 30°C in več, ki  je povzročilo pravo revolucijo na področju priprave vode za distribucijo. Tako agregatno stanje je bolj dovzetno za obdelavo in bolj odprto kot menita brata Jeremić.

Kinetična tehnologija je šla tako daleč, da se uporablja že na vodnih virih, v industriji, infrastrukturi vodnih omrežij itd. Najbolj razprostranjen je pa izdelek Kinetic reactor , katerega je zelo enostavno vgraditi na vsako pipo, ker so vso tehnologijo preselili v mrežico za pipo in ga poimenovali Kinetic ractor – Tap.

 

Leta 2013 sta postavila svojo prvo proizvodnjo izdelkov z implementirano Kinetično tehnologijo in zdaj sta že prisotna v več kot v 22-ih državah v svetu.

 

Leta 2014 sta dobila prvo nagrado za inovacijo leta v njihovi državi Sloveniji, kjer ustvarjata in gradita nove izume svetovne  pomembnosti. Za tem je bilo še veliko pohval in nagrad na področju Kinetic reactor tehnologije, kjer je v nadaljevanju sodelovalo več svetovnih institucij.

 

Leta 2017 je bil velik dosežek na čiščenju vod z močnim izločanjem plinov iz vode se  posledično vodni kamen iz vode izloča v kristalni obliki aragonit z vsebnostjo 100 %.

 

Leta 2018 se je z kinetično tehnologijo naredil velik dosežek, kjer so se lahko z minimalno vsebnostjo klora nevtralizirali klostridium prefringens .

 

Leta 2018 je bila razvita prva kinetična tuš slušalka, ki je prav tako pomembna kot nastavek za pipo. Tuš ročka Kinetic shower ima dober učinek za kožo in ji  povzroča manj alergije. Koža je bolj mehka in hidrirana.

 

Leta 2019 je bil velik dosežek na čiščenju vod pri močni oksidaciji arzena v vodi, kjer se vsebnost zmanjša za 70 %.

 

Leta 2019 je bil razvit nov nastavek za pipo, ki ima vgrajeno tudi tehnologijo centrifugalnih sil, kjer vodi še dodatno izboljša strukturo in polarnost.

 

Leta 2020 so bile postavljene prve kontejnerske enote na omrežju, kjer lahko čistijo vodo selektivno.

 

 

 

 

 

Pomembnost kinetične tehnologije je, da ne uporablja nobene kemikalije ali aditivov za obdelavo vode, ampak se obdeluje samo z fizikalnimi procesi, ki vplivajo na vodo in zato se  lahko zatrdi, da je naravna obdelava vode.

 

Od vodnega vira do pipe je dolga pot in smo bili primorani narediti tudi nastavek za pipo, kjer lahko uporabniku ponudimo našo  kinetično tehnologijo, je povedal direktor razvoja Dragan Jeremić. Tehnologija ponuja takojšnji učinek boljšega vonja in okusa vode ter videza bolj bistre vode. Brata Jeremić sta tudi velika zagovornika, da vodi ni potrebno vzeti vse kar nam ponuja in kinetic nastavek ni absorpcijski sistem, ki nam pobere tudi minerale iz vode ampak obdrži ionsko strukturo